En Google Søgning?

Her er en kort forklaring om Google’s ufattelig store og komplekse setup, som er godt at have i baghovedet, når du skal søgeoptimere din hjemmeside.

1) Når du søger…

…efter noget på google.dk, leveres selve søgevinduet af Google’s webserver. Søger du f.eks. på “hundeluftning” får du et resultat hvor “lufteriet.dk/hundeluftning”  ligger øverst, hvis du ser bort fra de 3 øverste annoncer, som er betalte placeringer via Google AdWords.

Denne søgning er lavet d. 08-07-2014. En ny søgning på et senere tidspunkt eller fra et andet sted i landet, kan være anderledes, såfremt Google vurderer, at der er en ny side, også geografisk, der er mere relevant at vise øverst, når der bliver søgt på “hundeluftning”

 

2) Google’s webserver…

…sender forespørgslen videre til google’s indexserver. Indexservere er udstyret med søgerobotter som systematisk “crowler” (gennemgår) samtlige hjemmesider i verden, og indexerer det de finder. Man kan sige, at de laver en indholdsfortegnelse, som dem vi kender fra bøger, her bare over samtlige hjemmesider og deres indehold i hele verden. Måden de kommer fra hjemmeside til hjemmeside er ved at bruge de links, som hjemmesiderne indeholder.

I tilfældet her, hvor Googles webserver spørger indexserverne om “hundeluftning” er der ca. 41.300 resultater i indexet. Det tager serverne 0,29 sekund at vurdere og liste en rækkefølge af sider om “hundeluftning”. Resultatet hentes fra dokument serverne og leveres til Google webserverne, så brugeren kan se resultatet.

3) Pointen

Dokument servernes resultat med søgeordet “hundeluftning”, er en liste med ca. 41.300 muligheder. I dette tilfældet vurderer Google ved hjælp af deres søgealgoritmer, at det der skal øverst på listen er “lufteriet.dk/hundeluftning”

Og hvorfor lige den side?

Der er rigtig mange faktorer, der spiller ind i forhold til Google’s søgealgoritmer og man kan helt grundlæggende sige at:

Hjemmesidens bagvedliggende kode skal kunne gennemgås af  Google’s søgerobotter, der skal være de rigtige søgeord på siden, siden skal indeholde links osv. For en længere liste om råd og ideer, er det værd at læse videre på  siden seo og søgemaskineoptimering

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar